30 Ocak 2011 Pazar

Acma


















Malzemeler:
1 su bardagi sut
1 su bardagi su
2 yemek kasigi toz maya
6 yemek kasigi seker
4 cay kasigi tuz
1 su bardagi sivi yag
2 yumurta
alabildigi kadar un

Benim sb olcum 220ml
Yapilisi: Karistirma kabimiza sut ile suyu koyup, mikrodalgada 1 dk isitiyoruz. Mikrodalgadan cikarinca karisimin uzerine toz maya ilave edip,uzerini bir bez ile kapatiyoruz. 15 dakika beklettikten sonra karisimimizin icine sivi yag,seker,tuz,yumurtalarin akini ilave edip, karistiriyoruz. Son olarakda un (azar azar ) ilave edip, karistiriyoruz. Hamurumuzun kivami onemli,yumusak olmali yada diger bir ifade ile hamur elimizden kurtuldugu an olmus demektir.Uzerini bir bez ile ortup 2-3 saat mayalanmasi icin bekletiyoruz. Hamurumuz bu surec icinde gozle gorulur sekilde kabaricaktir. Avcumuz buyuklugunde toplar alip,oklava ile acalim ve bir kenarina cok az margarin surup incecik rulo yapip kendi ekseni etrafinda saralim.Dista kalan ucunuda altina dogru yapistiralim ki acilmasin,yaglanmis tepsiye araliklarla dizelim, boylece kabarinca birbirine yapismamasini onlemis oluruz.Oldukca kabardigini sizde goruceksiniz.Uzerine yumurta sarisi ve corek otu koyup, nar gibi kizarana kadar firinda pisirelim.

afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Takip Ettiklerim