27 Ocak 2011 Perşembe

Fırında Mantar


















Malzemeler:

1/2 kilo mantar
1/2 demet yesil sogan
1 diş sarımsak
kasar rendesi
1 cay kasıgı sumak
pul biber,tuz

Yapılısı: Dogradıgımız yesil sogan ve sarımsagı yagda kavuruyoruz.Soganlar pismeden, dogradıgımız mantarlari ilave edip,birlikte kavuruyoruz.Mantarlar kendi suyunu cekene kadar pisiriyoruz,bu asamada tencerenin kapagini kapatmiyoruz.Daha sonra mantarlarimizi yaglanmis frin kabina koyup,(ben dikdortgen kucuk borcam kullandim) uzerine kasar rendesi seriyoruz.Onceden isitilmis firinda kasarlarimiz kizarana kadar pisiriyoruz.Kare dilimler kesip servis yapiyoruz.

Et tadinda bir lezzet :)

Hiç yorum yok:

Takip Ettiklerim