10 Şubat 2011 Perşembe

Ankara Sarması

Malzemeler:
  • 1 litre sut
  • 1 su bardagi seker
  • 2 turk kahve fincani tepeleme un
  • 1 yemek kasigi margarin
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kakaolu petibor biskuvi
  • krem santi
(sb olcum 220ml)
Yapilisi: Krema icin;Sut,seker ve unu tencereye koyup kisik ateste surekli karistirarak pisiriyoruz.Kaynamaya baslayinca margarin ve vanilin ilave edip altini kapatiyoruz.Kivami kati ise sut ilave edebiliriz,ancak cok civiksa yapacak cok fazla biseyimiz yoktur saramayabiliriz bu durumda dilim dilim servis yapariz.Bu durum ile karsilasmamak icin sutten yarim bardak kadar ayiralim,kaynadiktan sonra kivamina gore ilave ederiz yada etmeyiz.
Petibor biskuvilerimizi elimizle un ufak yapalim.Bu islemi paketi acmadan avucumuzun icinde bastirarak yapabiliriz.

Firin tepsisine biskuvileri seriyoruz. Cunku ince olmasi gerekiyor guzel sarabilmek icin, baska buyuk kabiniz varsa da kullanbilirsiniz. Uzerine sicak olarak kremayi dokuyoruz. Krema soguyunca uzerine krem santiyi suruyoruz. Dolapta 1 gece bekletiyoruz.Uzun uzun kesip,spatula ile ikiye katliyoruz. Buyuklugunu kendi goz zevkinize gore,ayarlayabilrsiniz. Benim dilimlerim biraz buyuk oldu bu sekilde sarip ortadan ikiye kesebilirsiniz.Servis yaparken, dilerseniz uzerine cikolata sosu ile susleyebilrsiniz.

afiyet olsun:)

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Gercekten super bir lezzet...

Adsız dedi ki...

dun missafirlerim icin yaptim cok beyendiler:)tarif icin tesekkurler

merve

isimlistesi dedi ki...

güzel paylaşım.

Takip Ettiklerim