28 Kasım 2012 Çarşamba

Kedi Dili Pasta

 
 
Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba, sizlerle yapimi oldukca pratik bir tarif paylasacagim. Yapiminda emegi gecen sevgili Zeynepcigime tesekkur ediyorum.

Malzemeler:
1 paket kedi dili biskuvi
1 paket dr otker krem santi
1 paket dr otker cikolata sosu
3 su bardagi sut
kenar susu icin rulo kat ve
kelepceli kek kalibi

Yapilisi: Kedi dili biskuvilerimizi ikiye bolup, sute batirdiktan sonra kalibimizin tabanina bir sira yerlestiriyoruz. Kalibin kenerlarinada rulo katlarimizi diziyoruz. 2 su bardagi sut ile hazirladigimiz cikolata sosunu buzdolabinda sogutuyoruz.1 su bardagi soguk sutlede kremsantiyi cirpiyoruz.
1 cay bardagi kadar cikolata sosundan, uzeri icin, kenara ayiriyoruz. Geri kalan cikolata sosunu ve kremsantiyi birlestirip cirpiyoruz ve harika bir krema elde ediyoruz.(Burada cikolata sosunun sicak olmamasina dikkat etmeliyiz yoksa krem santiyi eritebilir)
Elde ettigimiz bu kremayi tabana dizdigimiz biskuvilerin uzerine surelim, bunun uzerine cekilmis findik serpelim. Bir kat daha kedidili biskuvi ve uzerine kremayi surelim en ustunede ayirdigimiz cikolata sosunu dokelim. 3-4 saat buzdolabinda beklettikten sonra kelepceli kalibimizdan pastamizi cikarip servis yapalim.
Istegimize gore kenarlara rulo kat yerine kedi dili biskuvuleri de dik sekildede dizebiliriz.

Takip Ettiklerim